Mutluluk kadınlara 38’inde erkeklere 40’ında geliyor

The-Search-For-Happiness-2-C

İngiliz sigorta şirketi Beagle Street, kadınların 38’inci, erkeklerin ise 40’ıncı yaşlarının en mutlu hissettikleri dönem olduğunu açıkladı. Şu an 70 yaşlarında olan bin kişi arasında yapılan ankete göre, sevgi ilişkilerinin para ve maddiyattan çok daha önemli olduğunu o yaşlarda anlaşıldığının ve insanların kendilerini iyi arkadaşlarının yanında ve sağlıklı hissettikleri zamanın mutluluk için yeterli olduğunu kavradıkları ortaya çıktı. Ankette “En büyük pişmanlığınız” sorusuna, çoğunlukla “Yanlış kariyer seçimi” ve “Hayallerin peşinden gitmeme” cevaplarını veren katılımcılar, “En büyük mutluluğunuz” sorusuna ise “Hayallerimin kadını/erkeğiyle tanıştığım gün”, “Emekliye ayrıldığım zaman”, “Yeni evime taşındığımda”, “Çocuğumun ilk adımlarını görmek” cevaplarını verdi. Online olarak doldurulan ankette, yeni nesillere kendi pişmanlıkları doğrultusunda verilen nasihatler arasında başı çekenler ise şöyle sıralandı…

-Katılımcıların onda 1’i, okulda daha çalışkan olmadığı için pişmanlık duyuyor.
-Yüzde 7’si ise “Yurtdışı tatillerini daha fazla yapabilmek, dünyayı daha çok keşfedebilmek isterdim” diyor.
-Evlilik kararını çabuk aldıklarını ya da birbirinden çabuk vazgeçip boşandıklarını söyleyenler ise en büyük pişmanlıklar arasında ilk 5’te yer alıyor.
-Son olarak, “Kendinize inanın”, “Çabuk ve kolay gelen hiçbir şeyin değeri bilinmez”, “Kin tutmayın” sözleri 70’li yaşlardaki İngilizlerin gençlere en büyük tavsiyelerinden.

Yorum bırakın